MEĐUNARODNI RUKOMETNI TURNIR NA PESKU “NS JELEN-KUP”- 2005.

2011-03-12 20:43

Zahvaljujući uspešnoj realizaciji prvog Turnira u rukometu na pesku, 2004. godine, u saradnji sa J.P. “Gradsko zelenilo”, organizatori za 2005. godinu obezbeđuju centralni rukometni teren na gradskom kupalištu “Štrand”. Manifestacija se proširuje i van granica Srbije, organizuje se Međunarodni rukometni turnir na pesku, koji dobija mesto u kalendaru Evropske kuće rukometa – EHF.  * (Ispunjavanje kriterijuma po EHF-u za Međunarodni turnir) *

Pošto Turnir dobija međunarodne razmere, učešće ostvaruju najbolje domaće i evropske ekipe, kao što su (poredak):

  1. Peščana oluja - Zemun
  2. Alalvera - Beograd
  3. Leto 2002 – Beograd (Evropski šampioni 2005.)
  4. Nacionalna selekcija Mađarske
  5. Ns-2005 - Novi Sad
  6. 9 Jugovića - Kać
  7. Riply - Novi Sad
  8. Veterani NS - Novi Sad
  9. MB-pivo - Novi Sad
  10. No brain - Novi Sad
  11. Milicionar - Novi Sad
  12. La Šons - Novi Sad.

Na turniru su učestvovali mnogi aktivni rukometaši,među kojima je bilo i bivših i aktivnih reprezentativaca. Neki od njih su: Dragan Marjanac, Svetislav Verkić, Tihomir Doder, Rajko Prodanović, Milorad Radišić, Ivan Tomić, Predrag Vujadinović, Božidar Nadoveza, kao i legende “ex-jugoslovenskog rukometa”: Đurađ Trbojević i Zoran Dejanović. Od aktivnih rukometaša koji igraju u raznim evropskim i našim klubovima su: Stanko Kljajić, Nemanja Sudžum, Milan Mirković, Miralem Bećirović, Đorđe Ćirković, Ivan Drenovac, Branislav Radišić, Dušan Milićević, Miroslav Simić, Aleksa Radukin i mnogi drugi.

Pored muških ekipa, na Turniru su učestvovale i 4 ženske ekipe:

  1. Temerinske Zečice
  2. Zemun
  3. Petrovaradin i
  4. Novi Sad.

Utakmice su, pored domaćih sudija, sudile i međunarodne sudije rukometa na pesku, iz Hrvatske. Turnir je pratio i Aleksandar Kuburović, naš Međunarodni delegat i član EHF - Euro beach handball tour-a, jedan od tvoraca ovog novog Brenda, ocenivši Turnir sa maksimalnim brojem poena, za organizaciju i kvalitet igre.

Posećenost trodnevnog Turnira bila je oko 2000 gledalaca. U 2005.god., Turnir je imao veliku medijsku pažnju, već samom činjenicom da su medijski gosti bili: SOS kanal – novinar Vladimir Maksa, RTV PINK – novinar Luka Tešanović, sportski urednik – Dejan Prlina; od lokalnih medija prisustvovali su: RTV Delta, TV Apolo, RTV Panonija, Kanal 9 i dr. Naravno, turnir je propraćen i od strane štampanih medija: Sporta, Žurnala, Dnevnika i sl.

Atraktivne učesnice Jelen-NS kupa 2005.

Atraktivne učesnice Jelen NS-kupa 2005.

—————

Natrag