MEĐUNARODNI RUKOMETNI TURNIR NA PESKU "NOVI SAD 2011"

2011-08-01 17:23

Pored stečenog iskustva organizovanjem predhodnih turnira, Gradski rukometni savez Novog Sada je uspešno  realizovao već tradicionalni i prepoznatljiv Međunarodni rukometni turnir na pesku „Novi Sad 2011“ koji je  okupio najbolje domaće i inostrane ekipe.

Na turniru je učestvovalo 8 muških i 6 ženskih ekipa iz zemlje i inostranstva. Moramo da istaknemo goste iz inostranstva ekipu „Sokol“ iz Hrvatske (višestruki prvak Evrope u obe konkurencije) i „Struga“ iz Makedonije (visoko plasirana ekipa na EBT listi). Pored ekipa iz inostranstva potrudili smo se da ugostimo i dva visoko rangirana međunarodna sudijska para iz Hrvatske (Jelena Vujić i Antonija Andabak EHF) i Makedonije (Marija Ilijeva i Silavana Karabeska EHF), kao i EHF delegata turnira Sašu Kuburovića, koji je turnir bodovao sa 69 bodova. 

Međunarodni rukometni turnir „Novi Sad“ je uvršten u kalendar EHF kao jedini turnir iz Republike Srbije što nam daje elan i motivaciju da i dalje nastavimo sa organizacijm turnira i da steknemo uslove da se kandidujemo za domaćina Evropskog prvenstva u rukometu na pesku.

Turnir "Novi Sad 2011" svečano su otvorili Miodrag Tomić, predsednik Gradskog rukometnog saveza Novog Sada koji je poželeo srdačnu dobrodošlicu ekipama, gostima i gledaocima turnira, a potom se obratio i zamenik gradonačelnika grada Novi Sad, Zoran Mandić, kolji je svečano otvorio peti po redu međunarodni rukometni turnir na pesku "Novi Sad 2011".

Od muških ekipa učestvovali su: Novi Sad (Novi Sad), Futog (Futog), Srbobran (Srbobran), Sokol (Zagreb, HR), Leto2002 (Beograd), Ruma (Ruma), Radnički (Novi Sad) kao i savez ekipa Peščana oluja i Alal vera (Beograd) koji su opravdano odustali od takmičenja na žalost svih učesnika turnira.

Plasman muške kategorije:

  1. Sokol
  2. Novi Sad 
  3. Futog

Od ženskih ekipa učestvovale su: Struga (Struga, MKD), Vojvodina (Novi Sad), Nopal (Bačka Palanka), Sokol (Zagreb, HR), Petrovaradin (Novi Sad) i Želja (Inđija).

Plasman ženske kategorije:

  1. Sokol 
  2. Struga
  3. Želja

Grupna slika ekipa

Grupna slika učesnika turnira na pesku "Novi Sad 2011"

 

Pokrovitelji, sponzori i donatori turnira

—————

Natrag