KOMISIJA ZA RUKOMET NA PESKU GRS NS POČELA SA PRIPREMAMA ZA 9. MEĐUNARODNI TURNIR U RUKOMETU NA PESKU "NOVI SAD 2015"

2015-02-27 17:53

 

Poštovani ljubitelji sporta,                

Dana 27.02.2015. godine u prostorijama Gradskog rukometnog saveza Novi Sad, održan je prvi sastanak Komisije za rukomet na pesku Gradskog rukometnog saveza Novi Sad. Teme sastanka su bile ogranizacija narednog 9. Međunarodnog turnira u rukometu na pesku "NOVI SAD 2015", kao i novine na globalnom planu u rukometu na pesku.

S obzirom da rukomet na pesku postaje sve popularniji i atraktivniji  u svetu, ovaj novi sport  je uvršten u program sportova na Olimpijskim igrama za mlade, koje će se održati u Buenos Airesu  2018. godine (Argentina). Pored ove informacije  određeni su domaćini Svetskog prvenstva za seniore 2016. godine, a to je Mađarska (Budimpešta) , kao i domaćin Svetskog prvenstva za seniore 2018. godine Rusija (Soči). 

Ovim informacijama možemo da zaključimo da je IHF preuzeo ozbiljnu inicijativu za globalnim razvojem rukometa na pesku,i da se nadamo da će ovaj talas globalnog razvoja  "zapljusnuti" i našu zemlju  da podigne  ovaj atraktivni  i sve popularniji sport na viši nivo i u našoj zemlji. 

Na sastanku su prisustvovali svi članovi Komisije za rukomet na pesku GRS NS.

—————

Natrag