PRVI ZVANIČNI TURNIR U RUKOMETU NA PESKU – 2004.

2011-03-12 20:12

Iako je Rukomet na pesku (Beach handball) već decenijama unazad, veoma popularan sport u svetu, u AP Vojvodini se zvanične manifestacije u ovom sportu pojavljuju tek 2004. godine. 

 

Rukometni turnir na pesku “NS-KUP” prvi put je održan od 25.– 27.juna 2004.godine, u Novom Sadu, na gradskom kupalištu „Štrand“. Zahvaljujući velikoj želji i volji organizatora, a uz podršku Pokrajinskog sekreterijata za sport i omladinu, J.P. Gradskog zelenila, Rukometnog saveza Vojvodine, Skupštine grada Novog Sada i generalnog sponzora „MB Pivare“; okupljeno je 12 muških ekipa – učesnika, i manifestacija je uspešno zaživela. 

 Na Turniru su ostvarile učešće sledeće ekipe (poredak):

  1. Veterani Ns
  2. Mb-pivo
  3. Devet Jugovića
  4. Čin,čin
  5. Železničar Ns
  6. Jarani-Bački Jarak
  7. Magdeburg
  8. Riply
  9. Novel
  10. Ns sport caffe
  11. Slavija Ns
  12. La Šons Ns

U sastavu ekipa koje su se takmičile, učestvovali su aktivni rukometaši, među kojima je bilo i bivših reprezentativaca naše zemlje, kao što su: Tihomir Doder, Svetislav Verkić, Rajko Prodanović, braća Radišić, Ćirković Đorđe, Jevtić Darko, Vlada Mandić, legende ''ex-jugoslovenskog'' rukometa Đurađ Trbojević, Zoran Dejanović i mnogi drugi.

Na svečanoj dodeli priznanja, medalje i pehare su uručili: Rajko Imbronjev (bivši međunarodni rukometni sudija), Dragoslav Mutić (trener, svetskih i olimpijskih šampiona rukometne reprezentacije Norveške), Miša Tomić (rukometni sudija i član predsedništva rukometnog saveza Vojvodine) i Aleksandar Bogdanović (član rukometnog saveza Vojvodine).

Turnir je propraćen od strane elektronskih medija: RTV Delta, TV Panonija i TV Apolo, u vidu reportaža, kao i brojnim člancima i izveštajima u sportskoj štampi: Sportski žurnal, Dnevnik i sl.

Posećenost je nadmašila očekivanja, u trodnevnom turniru poseta je bila oko 1500 ljudi, a najposećeniji je bio poslednji, finalni dan turnira, gde se čekao prvi zvanični šampion „NS-KUP“-a. 

Centralni teren za rukomet na pesku

Centralni teren na Štrandu

—————

Natrag